Et iværksætter-eventyr til søs

Ocean Prawns er en bornholmsk rejekoncern med mere end 40 års fiskerierfaring fra de arktiske vande, hvor der fiskes MSC-mærkede rejer og hellefisk. Men det er også et livsværk, hvor fiskeskipper og medejer Kristian Barslund Jensen har oplevet fiskeriets udvikling og selv har stået på broen som skipper i de stormfulde, kolde og isfyldte farvande ved Canada, Grønland, Nordnorge og Svalbard. 

Fra fiskeskipper til familiekoncern

Kristian er søn af en fiskerfamilie og ligesom sin far og farfar fiskede han laks først i Norge og siden i Grønland. I starten af 70erne kom der kvoter på laks,  og flere begyndte at fiske rejer i stedet. I 1976 bliver Kristian kompagnon med den lokale laksefisker Birger Pedersen, som allerede havde flere års erfaring med rejefiskeriet, og det bliver starten på Ocean Prawns rejeeventyr. De to bornholmske laksefiskere pantsatte alt hvad de ejede, og optog et større lån i de lokale sparekasser, hvorefter de byggede deres første rejetrawler Ocean Prawns, som stod klar i 1978. Rejefiskeriet var en kæmpe succes fra start, og der blev tjent gode penge, som gav dem mod på at investere i flere trawlere. Kompagnonerne supplerede hinanden godt, og de skiftedes til at være på land og på havet.

Forkærlighed for Bornholm

Sideløbende med fiskeriet har Ocean Prawns koncernen involveret sig i en række globale investeringer samt investeringer i lokale bornholmske virksomheder. Der er ingen tvivl om, at Bornholm har en stor plads i ejernes hjerter, og at det er vigtigt for familien bag Ocean Prawns at give noget tilbage til øen samt understøtte udviklingen og beskæftigelsen på Bornholm.

På Bornholm beskæftiger tilknyttede og associerede virksomheder 250 personer, og disse investeringer udgør ca. 5 procent af koncernens samlede investerede kapital. 

Globalt beskæftiger Ocean Prawns mere end 730 personer. 

Ocean Prawns - Forkærlighed for Bornholm.

Foto Nikolaj Beyer

Virksomhedsportefølje

Ocean Prawns har gennem årene investeret i en række virksomheder og iværksættere primært på Bornholm, men også i det øvrige Danmark. De lokale investeringer på Bornholm bidrager med mere end 250 arbejdspladser og er med til at holde hjulene i gang, så øen også i fremtiden er et godt sted at bo og leve.

Vi støtter bornholmske sportstalenter

professionel Badmintonspiller

Mathias Christiansen

Badmintonspiller Mathias Christinsen Mere info

PROFESSIONELT CYKELHOLD

BHS-PL Beton Bornholm

BHS PL BETON BORNHOLM Mere info

Politikker

Ligestillingspolitik

Arbejdsmiljøpolitik

GDPR/Privatlivspolitik